Työpajat ja materiaalit

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin liikennemarkkinaverkosto järjestää kaikille avoimia tilaisuuksia rajapintakäytäntöjen ja lippu- ja maksujärjestelmien yhteentoimivuuden edistämiseksi. Lisäksi Traficom teettää liikennemarkkinoita koskevia selvityksiä ja tuottaa muita julkaisuja.

Kutsu verkkotilaisuuteen puolesta-asioinnin tietosuojasta tiistaina 11.5. klo 14-15

Tilaisuus on kaikille avoin.

Traficom hankki Bird & Bird Asianajotoimistolta selvityksen tietosuojalainsäädännön asettamista vaatimuksista, jotka rekisterinpitäjän tulee ottaa huomioon puolesta-asiointiin liittyvän vertailumallin toteuttamisessa.

Ohjelma:

  • Tilaisuuden avaus ja Traficomin arviointikriteerityön eteneminen
  • Puolesta-asioinnin tietosuojaa koskeva selvitys, Tobias Bräutigam, Bird & Bird Asianajotoimisto

Selvitys kokonaisuudessaan löytyy Materiaalit-otsikon alta.

Selvityksessä arvioidaan, miten liikennepalvelulain mukainen käyttäjätilien vertailu puolesta-asioinnissa voidaan toteuttaa siten, että vertailussa huomioidaan tietosuojalainsäädännön vaatimukset.

Selvitys koskee tietosuojalainsäädännön rekisterinpitäjälle asettamia vaatimuksia. Traficom ei valvo rekisterinpitäjän velvoitteiden toteutumista tietosuojalainsäädännön näkökulmasta, eikä selvitys tai sen lopputulos, ole Traficomin valvontatyökalu.

Traficom jatkaa puolesta-asioinnin arviointikriteereitä koskevan muistion valmistelua, ja tilaisuus on osa tätä valmistelutyötä.

Tilaisuus järjestetään Skype-yhteydellä ja voit osallistua tilaisuuteen tästä (Ulkoinen linkki)

 

 

 

Materiaalit

Muut materiaalit